woensdag 28 december 2016

[REVIEW] Yarn #2: Midnight Garden (Scheepjes Bookazine)

Voor de Chefblog werd ik gevraagd een review te schrijven over het tweede bookazine van Scheepjes. Midnight Garden. Ondanks het 'donkere' thema, spreekt de voorkant van het bookazine me al aan met een aantal mooie kleuren.

Cover van Midnight Garden

Het boek heeft 75 pagina's waarvan de indeling is als de meeste patroonboeken. Eerst mooie kleurrijke plaatjes doorbladeren en de laatste pagina's bevatten de patronen. De afkortingen die in de patronen gebruikt worden zijn te vinden in de achterflap ;) Het boek heeft voor zowel breiers als hakers wat wils en bevat ook een mengeling van kleine en grotere projecten. Decoratieprojecten zoals coasters en kussens staan in het boek, maar ook een leuk setje gebreide mutsen of een enorme gehaakte shawl. Ook staat er nog een kleine handleiding in om uit te vinden welke haaknaald het best bij je past. De indeling zelf is duidelijk door de duidelijke scheiding tussen de voorbeelden en patronen.

Het boek is heel divers doordat de patronen ontworpen zijn door veel verschillende designers: onder andere Kirsten Ballering van haakmaarraak heeft een patroon in het bookazine staan. Ook een leuk weetje, bij ieder patroon staat een linkje naar de website van de designer voor nog meer inspiratie.

Achterkant van de cover -- met de brioche hat
Helaas valt niet ieder ontwerp bij mij persoonlijk in de smaak, ondanks (of juist door?) de grote diversiteit in patronen, maar ik vind het boek wel heerlijk om door te bladeren om zelf weer inspiratie op te doen. Groot pluspunt: de laatste pagina's van dit boek kunnen worden gebruikt als soort van moodboard en er is ruimte om op te schrijven welk garen voor welk project gebruikt wordt. Ook kun je een sample van het garen toevoegen.

Patronen waar ik wel gek op ben? De firework coaster van Christa Veenstra (haakpatroon) en brioche hat door Sarah Knight (breipatroon). De firework coaster heb ik al gemaakt met wat restjes katoen. Erg leuk om te doen en in een avondje heb je er al een paar gemaakt. Leuk als cadeautje toch?

Firework Coaster door Amilishly

De garen in dit boek zijn ruim verkrijgbaar. Onder andere bij chefwol ;)

Ik hoop dat jullie wat aan deze review gehad hebben. Liefs,

Amilishly

Boekgegevens:
Titel: Yarn Bookazine 2: Midnight Garden
Auteur: Scheepjes
ISBN: 9789491840067
Paperback
Nederlandstalig
Prijs: 7.95
Verkrijgbaar via: Chefwol