woensdag 22 februari 2017

[REVIEW] Aan de Haak nummer 7

Voor de Chefblog werd ik gevraagd een review te schrijven over het meest recente nummer van Aan de Haak. Een relatief nieuw Haak Magazine op de Nederlandse markt. Aan de Haak verschijnt namelijk vier keer per jaar en is daarom nu nog geen twee jaar oud.




Het magazine heeft 82 pagina's met een vrolijke en duidelijke indeling. De legenda en symbolen staan voorin het magazine uitgelegd en het magazine heeft daarnaast een duidelijke inhoudsopgave. Ook de opmaak van de voorkant is fijn. Vier ontwerpen sieren de voorkant en door deze indeling en het kleurgebruik is het niet te overweldigend, zoals andere magazines soms kunnen zijn. Drieëntwintig patronen kunnen in dit nummer worden teruggevonden, waarvoor je soms gewoon je voorraad restjes mag aanspreken. Pluspuntje: de geschatte tijd benodigd om een patroon te maken staat ook aangegeven. Handig toch?

Het magazine is heel divers doordat er patronen instaan rondom verschillende thema's: Home deco, amigurumi/ gifts en kleding. Daarnaast wordt het blad gesierd door patronen van verschillende Nederlandse ontwerpers, onder andere DenDennis en Claire Boeter van ByClaire. Ook leuk is dat je je kunt abonneren op het tijdschrift en dat het tijdschrift ook beschikbaar is voor de Ipad.

Naast patronen wordt ook aandacht besteed aan lopende projecten, zoals de Scheepjes CAL van 2017, nieuwe boeken en garen die op de markt komen, zijn er filmpjes beschikbaar om bepaalde technieken te leren en worden designers uitgelicht.



Ik vind het heerlijk om dit magazine door te bladeren om zelf weer inspiratie op te doen. Patronen waar ik gek op ben? De Mochilla tas en het Ledikant Dekentje beide ontworpen door Hera van Wijk en de vrolijke dikke dame (abstract, maar toch lollig) door Yvonne Krabbendam.

Fijn is dat de patronen ook makkelijk te volgen zijn door beginnende haaksters, maar dat de meer ervaren haakster zich zeker niet hoeft te vervelen.




Al met al, een fijne leuke aanwinst voor de haaktijdschriften op de markt, waarvan ik zeker hoop dat het uitgroeit tot één van de grootste :) Ik hoop dat jullie wat aan deze review gehad hebben. Liefs,

Amilishly

Boekgegevens:
Titel: Aan de Haak 7
Redactie: Ashja Bosboom-Fetvaciyan & Marion Boeckhout
Paperback
Nederlandstalig
Prijs: 5.99
Verkrijgbaar via: Chefwol

4 opmerkingen:

  1. Duidelijke uitleg over dit blad Alexa, ik denk erover mezelf dit cadeau te geven voor op mijn Ipad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel en graag gedaan! Leuk! Via de site van Aandehaak is dit te bestellen :) Chefwol biedt alleen de analoge versie aan :)

      Verwijderen
  2. Hoi Alexa, zou je deze review ook op onze website willen plaatsen onder https://www.hobbyou.nl/winkel/textielenhandwerken/haken/aan-haak-7-voorjaar-bol/#comment-37846. Bedankt alvast :)

    BeantwoordenVerwijderen