vrijdag 3 augustus 2018

De sokken van Alexandra - deel 3

Deel 3: Aanpassingen:
Als u met eigen garen aan de gang bent gegaan met dit patroon, zou het best kunnen, dat u de sok anders wilt maken, dan de sneakersokken uit ons patroon.
U zou dan kunnen kiezen om:
1: Het rolboordje te vervangen door een gewoon boord. Brei in dat geval minimaal 10 toeren in 2 recht, 2 averecht, in de bijkleur.
Vervolg met 2 naalden recht in de hoofdkleur.



2: Het patroon door laten lopen in het been:



Als je dus veel garen van de hoofdkleur tot je beschikking hebt, kun je het beendeel ook langer maken. Het is dan mooi om de kabel hierin door te laten lopen.

Hiervoor geldt:


Rechtersok: Markeer de eerste 16 steken voor de bovenvoet voor het kabelpatroon. De overige steken worden recht gebreid.

Linkersok: markeer de laatste 16 steken voor de bovenvoet voor het kabelpatroon. De andere steken worden recht gebreid.

Toer 1-4:
4 averecht, 8 recht, 4 averecht
Toer 5:
4 averecht, [2 steken op kabelnaald voor het werk, 2 recht, brei de steken van de kabelnaald recht], [2 steken op kabelnaald achter het werk, 2 recht, brei de steken van de kabelnaald recht], 4 averecht.
Toer 6-8: Gelijk aan toer 1-4
Houd dan wel in de gaten, dat dit patroon moet doorlopen tijdens het breien van de spie, om dan door te kunnen lopen in de voet. Noteer de ronde, waar je stopt als je gaat beginnen aan de hielflap, en vervolg dan op het moment dat je de spie gaat breien.



Heel veel plezier – en laat gerust uw resultaten zien in de Chefwol.nl haken en breien groep, op Facebook.






De nieuwe sok:



Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.
In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.
De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten