Raffia
– een mooi natuurproduct.
Ik
heb er al een paar keer mogen werken. Adriafil Rafia – raffia wat
100% afbreekbaar is. Het is gemaakt uit houtpulp. Ik vind het knap,
hoe ze dit doen, want het is bij lange na niet het stugge materiaal
wat je gewend bent.
Ook
kan het wel wat hebben – zelfs een drup water, daar schrikt dit
materiaal niet van. En het is sterk. Flexibel en sterk.
Adriafil
maakt Raffia in 26 kleuren, en ze liggen in de winkels en webshops
die Adriafil Rafia verkopen, als strengetjes. Onder meer hier:
http://www.chefwol.nl/rafia.html
Eenvoudig, natuurlijk, effectief.
Je
verwerkt Rafia met haaknaald 5, en als je ermee wil breien, doe je
dit met naalden 10. Het is een product wat ruimte neemt.
Beginnen
met Rafia
De
meeste mensen zullen toch starten, met het opwinden tot een bol. Zo
ben ik ook gestart. Dat wordt een drama. Want met de zelfde gang, dat
je het opwindt, rolt het zich ook weer af.
Bespaar
jezelf die frustratie, en gebruik de parapluhaspel, in combinatie met
de wolwinder.
Op
deze manier kun je de Rafia tot een strak opgedraaide cake winden.
Zet het buiteneind vast, nog voordat je de cake van de wolwinder af
haalt. Dit moet ook goed strak, want anders schiet het los, en kun je
opnieuw beginnen.
Heb
je geen parapluhaspel of wolwinder? Vraag dan, of de winkelier het
voor je wil opwinden. Dat doen ze vast wel.
En
dan?
Als
het buiteneind van de Rafia goed vast zit, haal je de cake
voorzichtig los, en zet hem op tafel (of op de plaats waar je het wil
gaan gebruiken) Werk vanuit het midden van de cake. Op deze manier
werkt Rafia het beste, en perfect!
Wat
maak je met Rafia?
Zelf
heb ik onder meer teenslippers gemaakt met Rafia. Door zelf je
kleuren te kiezen, creëer je je eigen unieke slippers. Je vindt het
pakketje hier: http://www.chefwol.nl/teenslippers-met-rafia.html
Gelukkig
doet Adriafil ook aan patroonondersteuning. Als je op deze pagina
kijkt
–http://www.adriafil.com/nl/scheda-filato.html?id_cat=12&id_gr=3&id_filato=IF– , dan vind je diverse PDF's in het Nederlands, die je zo kunt
downloaden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten