dinsdag 22 augustus 2017

[TREND] Fleurige mandala's haken + gratis patroon

Vanaf 2 januari is een nieuwe rubriek toegevoegd aan de chefblog: Trends. In deze rubriek zal Amilishly als echte trendwatcher bespreken wat er gaande is in brei- en haakland, welke trends opkomend zijn en hier wat fijne voorbeelden bij zoeken. Het is natuurlijk aan u (of jou) om uit te maken wat bij (jo)u past.

Trend

Mandala 21 gemaakt door Dedri Uys

Mandala's haken is al een tijdje een gaande trend in haakland (ook zie ik soms prachtige gebreide varianten voorbij komen). John Kelly heeft bijvoorbeeld de meest prachtige mandala's ontworpen. Eén van deze mandala's, mandala 21 werd afgelopen weekend via instagram gedeeld door Barbertondaisy (Dedri Uys) en Scheepjes. Het voorbeeld is gemaakt met nld 5.0mm en Scheepjes Stonewashed in acht kleuren. Ikzelf haakte ook mee, maar gebruikte nld 1.5mm en Scheepjes Maxi Bonbon/ Sweet Treat. Natuurlijk kunnen alle soorten garen gebruikt worden voor een eigen mandala.

Mandala in wording door Amilishly

Haakt u of jij ook mee?

Het volledige patroon is te vinden via instagram, maar hieronder zal ik een link plaatsen naar elke ronde van het patroon. Veel haakplezier!

Materialenlijst gebruikt door Dedri Uys

Mandala Ronde 1
Mandala Ronde 2
Mandala Ronde 3
Mandala Ronde 4
Mandala Ronde 5
Mandala Ronde 6
Mandala Ronde 7
Mandala Ronde 8
Mandala Ronde 9
Mandala Ronde 10
Mandala Ronde 11
Mandala Ronde 12
Mandala Ronde 13
Mandala Ronde 14
Mandala Ronde 15

Liefs, Amilishly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten