woensdag 30 mei 2018

Aankondiging: Zomersokkenkal's

Aankondiging: Zomersokkenkal's

KAL:


Een Kal is een knit-along. Samen met een groep mensen brei je in dit geval een aantal paren sokken. Want sokken breien is hip, en helemaal niet moeilijk. Ik heb in de afgelopen periode gemerkt dat steeds meer mensen het leuk gaan vinden om sokken te breien; sommige mensen hebben het al jaren niet gedaan, en pakken het ineens weer op, anderen beginnen voor het eerst, en krijgen het ook voor elkaar om een paar sokken te maken.



Wat gaan we in de komende tijd doen?
1: De 2 x 50 gram uitdaging. Je kiest twee bolletjes van 50 gram, en gaat daarvan een paar sokken breien. (tot maat 44, voor grotere voeten is een extra bolletje nodig) We gaan werken met het prachtige Lang Yarns Jawoll. Dit in combinatie met naalden 2,5 mm (zonder knop of rondbreinaalden)



Pakketjes zijn te vinden in de webshop van Chefwol.nl, en de start van deze Kal is op 8 juni.



8 juni: deel 1
15 juni: deel 2
22 juni: deel 3



2: De sokken van Janine
Een paar damessokjes dus. Hiervoor gaan we werken met Mille Colori Socks &Lace (dus niet de luxe met glitters erin). Hiervoor moet je dus een beetje brei-ervaring hebben, want er komt een patroontje in. Ze zijn genoemd naar Janine Camijn, van Yipee Yarns, die ons in de afgelopen periode een aantal keren geholpen heeft met de verkopen aan onze stand, op de beurzen in Zwolle en Rijswijk.


1 bol van 100 gram is voor deze uitdaging genoeg. Daarnaast een set naalden 2,5 mm (of rondbreinaalden)
Pakketjes zijn vanaf heden te bestellen in de webshop van Chefwol.nl


29 juni: deel 1
6 juli: deel 2
13 juli deel 3


3: Een sok met kabels. Meer informatie volgt hierover in de eerste week van juli, en dan zullen daarvoor ook de pakketjes online gaan.


4: Een sok met alleen rechte en averechte steken. Ook hiervoor geldt: Meer informatie volgt hierover in de eerste week van juli, en dan zullen daarvoor ook de pakketjes online gaan.



Waar komen de patronen te staan?
Op het blog van Breiclub.nl en op het blog van Chefwol.nl



Doet u mee?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten