vrijdag 5 januari 2018

[TREND] Kleur van 2018, Ultraviolet!

Sinds afgelopen jaar is een nieuwe rubriek toegevoegd aan de chefblog: Trends. In deze rubriek zal Amilishly als echte trendwatcher bespreken wat er gaande is in brei- en haakland, welke trends opkomend zijn en hier wat fijne voorbeelden bij zoeken. Het is natuurlijk aan u (of jou) om uit te maken wat bij (jo)u past.

Trendkleur van het jaar 2018: Ultraviolet

Ieder jaar selecteert Pantone een kleur waarvan zij denken dat het dat jaar helemaal hip en happening gaat worden. Pantone is een bedrijf wat zich richt op kleur en zij adviseren ontwerpers om bepaalde kleuren te gebruiken en zo nieuwe trends te zetten. Dit jaar kiezen zij UltraViolet als kleur voor het jaar 2018. Ultraviolet staat volgens hun voor vindingrijkheid, en fantasierijk.

Ik denk persoonlijk dat iedereen wel een vleugje paars in zijn of haar leven kan gebruiken en zet een aantal leuke soorten garen op een rij met dit thema!

Lavenderlicious en Dark Grape SquishAls iets spreekt tot de verbeelding zijn het wel deze prachtige varianten Scheepjes Whirl. Talloze combinaties kun je maken met deze kleuren. Van sjaals - denk aan de #RBTL en #CBTL die nu helemaal hot zijn - tot kussens, of jurkjes en dekens. Het is allemaal mogelijk en allemaal leuk!

YipeeYarn French KissDat paars ook goed werkt in combinatie met andere kleuren, laat Janine zien met dit prachtige Merino garen. Hier word je toch gewoon blij van? De combinatie met mint-groen is fris en zorgt voor nieuwe manieren om de sokken, sjaals of mutsen die je met dit garen kunt maken, te combineren.

Yarn & Colors Charming Clematis, Grape en Orchid

Wil je je brei- of haakwerk een bijzonder tintje geven kun je met deze drie tinten paars alle kanten op. De verwassen look geeft het haakwerk een leuk effect, maar ook de kleuren van deze reeks zijn sprekend en goed met elkaar te combineren.

Wat maak jij met paars? Wij zijn benieuwd! Laat het ons vooral weten in een reactie ;)

Liefs,
Geen opmerkingen:

Een reactie posten